Bu Blogda Ara

30 Aralık 2013 Pazartesi

Ek İş Yapmak

Ek İş Yapmayı niçin isteriz ?
      Şu anki yaşamımız okadar monotonlaştıki herkes evden işe işten eve prensibi ile yaşar oldu evde olduğumuz zamanlarsa ya bir an önce dışarı kaçmak örneğin alışveriş merkezlerine bir yaşam biçimi haline geldi ama maddiyat bir yere kadar kredi kartları dünyamıza girdiğinden beri bir sonraki aylardan harcamaya o kadar alıştıkki paramızın hesabını tutturamaz olduk gitgide açıklara gark olduk böyle bir duruma gelincede pazarda öğretmenimizi limon satarken,bir arkadaşımızı butik pasta lar yaparken bir diğerini iğne oyası yaparken görmek bize normal gelmeye ben de ne yapabilirim sorusunu kendimize sormaya başladık

Peki ne yapabiliriz?
    Herkesin meziyeti ayrı biri limonculuk yaparken biri pastacılık yapabilir o kadar çok yapılacak iş varki ilk önce kağıt kalemi alalım ben neyapabilirim nekadar vakit ayırabilirim diye kağıdın sağ tarafına yazalım ,sol tarafına ise ne yapmak istemediğimizi yazalım.sonra yapabilirim ler için internetten kısa bir araştırma yapalım kurlar varmı nasıl pazarlanır nasıl müşteriye ulaştırılır hepsini not alalım yaparım demekle hiçbir şey olmuyor araştırmadan bir işe girmeyelim .

Peki siz ne yapıyorsunuz ?
      Blog yazıyorum,ilan sitesi yönetiyorum,model uçak/helikopter bakım tamiratı yapıyorum, para kazanıyorum,insanların bulmak isteyip bulamadığı her şey için araştırmacılık yapıyor bu ndan kazanıyorum .Ama işimi iyi yapmaya çalışıyorum kimseyi memnut etmeden bırakmamaya gayret sayfediyorum ve bunları düzenli işimin dışında yapıyorum .

Peki Nasıl Yapıyorsunuz ?

    Her işi aynı gün yapmıyorum düzenli takip ettiğim sadece ilan sitem o nada saatte 5 dakikamı ayırıyorum gece yatmadan bir saatimi ona veriyorum.Blog için haftada 3 yazı sınırı koydum kendime araştırıp ona göre yazıyorum.Diğer işlerim için ilan siteleri üzerinden bana ulaşanlara en kısa sürede yardımcı oluyorum.

KISACASI
 
      Ne yapmak istediğin önemli değil binlerce işten bir tane muhakkak bulursun ama buna ayıracağın zamanı ailenden kısmaman kendine ayırdığın zamandan telafi etmen buna göre bir yol haritası çizmen aile mutluluğun için bu mutluluğun işlerinede yansıyacağını unutmadan çok önemli ?


29 Aralık 2013 Pazar

Ürettimsatıyorum Üzerine

        www.urettimsatiyorum.com da  sınırsız ilan vermek ve mağaza açmak tamamen ücretsizdir.Sitemiz bir ilan sitesidir.İlan vereyek siz ürünlerinizi daha çok kişiye tanıtabilir arama motorlarında üst sıralarda çıkabilirsiniz.Şu anda güvenli alışveriş ilanı alamıyoruz ama pek yakında almaya başlıyacağız .Peki ilan verdiniz alıcılarla nasıl buluşacağız.Ürünlerinizi beğenen sipariş vermek isteyen kişiler sizinle mesaj veya telefon ile ulaşabilir kendi wep sayfanızı ekleyebilirsiniz.Ürünlerinizi ptt kanalı ile ödemeli göderebilirsiniz bunun için ptt de kendi adınıza bir çek hesabı açtırmanız yeterli kargo görevlisi ürünü teslim ettiğinde ürün ücretinide alır ve çek hesabınıza yatırır şu anda evde ürün üreten kişiler için en kullanışlı bir yöntemdir Pek yakında site üzerindende diğer ilan sitelindeki gibi güvenli eloktronik alışveriş (GET ) sistemi çalışmaya başlıyacaktır.

       Peki Biz ne ücret alıyoruz www.urettimsatiyorum.com bir pazar mantığı ile kurulmuş bir sitedir .Sitemiz ilan verenden ve alandan hiçbir şekilde ücret almaz.Peki Güvenli elektronok alışverişte alınırmı güvenli elektronik alışverişi şu an daha yürürlüğe koymadı ama koyduğumuzda bankaların kestiği komisyon giderleri ile devlete iletilmesi gereken kdv bedelleri olacağından bu sistemde bir komisyon otomatikman olmak zorunda olacaktır.

     Peki siz bu işten ne kazanıyorsunuz soruları gelmekte bu site kurulurken bir kazanç mantığı ile kurulmadı ama sürekli giderleri karşılamak için reklam gelirleri ile ayakta kalmaya çalıçacağız.

    Sitede ne tür ilanlar verilir : Sitemizde kanunların yasakladığı ilaç benzeri ürünler,cinsel içerikli ürünler ile,yasaklanan canlı hayvan ticareti hariç ve kurulma mantığımıza ters olan fabrikasyon ürünler hariç ilanlar verilebilir.Fabrikasyon ürünlerden kastımız otomobil gibi bölümlerdir.


SİTEMİZ ALIN TERİ ELİMİN EMEĞİ MANTIĞI İLE OLUŞTURULMUŞ BİR SİTEDİR ,EL EMEĞİ GİRMEYEN İŞTE BİZDE YOKUZ TEK İSTİSNAMIZ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK İKİNCİ EL PAZARIDIR.
    

23 Aralık 2013 Pazartesi

Evde üretilen her şeyi pazarlamak

      İnsanlar evlerinde her şey üretir pastalar,kurabiyeler,iğne oyaları yemekler daha neler neler.Tadına bakan gören kişiler keşke bir pastane açsan veya bir lokanta aşçan veya bunları satsan para kazansan diye bilir.Bizde kendimizle içten içe övünür birazda keşkeleri sıralarız para yok nasıl açarım çocuklar yetiyor gibi gibi .
      Ama zaman değişiyor insanlar artık internet üzerinden alışveriş devri çoktan başladı artık işten yorgun gelen insanlar evinde özel günleri için yiyecek hazırlamak zor geliyor dışardan söylemek te işlerine gelmemekte ev yemekleri yada güzel kurabiyelerle karşılamak istemektedirler ,yada özel günlerine çok özel pastalar veya kurabiyeler istemektedir bu nedenle BUTİK diye bambaşka bir sektör doğdu .Sizde hünerinize güveniyorsanız veya evinize ek gelir elde etmek istiyorsanız .Bulunduğunuz bölgelerdeki kursları takip edebilir yada www.urettimsatiyorum.com dan takip edebilirsiniz .Yaptığınız ürünleri www.urettimsatiyorum.com üzerinden pazarlaya bilir daha çok kitleye ulaşabilirsiniz.

Pandispanya keki nasıl yapılır

Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme
ve kremayla süsleyebilirsiniz.

Malzemeler

4 yumurta
Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yapılışı
  • Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
  • Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
  • Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.
 Yaptığınız her türlü butik ürününü ve daha binlercesini www.urettimsatiyorum.com üzerinden pazarlayabilirsiniz.

Şeker Hamuru ile pasta yapımı

Şeker Hamuru ile Pasta Yapımı Yardımcı Aletler :


 Pasta Çemberi/ Yağlı kağıt  ( Kelepçeli kalıp yerine pasta çemberlerini tercih edin. Kalıbı yağlamanız kabarmayı engeller bu nedenle asla kalıbı yağlamayın. Çemberin altına sereceğiniz yağlı kağıdı  dört köşesinden kıvırarak kenarlarını buruşturun. Böylece malzemenizi kalıba döktüğünüzde taşmasını engellemiş olursunuz. Pastanız fırından çıktığında hemen kalıptan çıkartmaya kalkmayın,sıcak olduğu içn dağılacaktır. İyice soğuduktan sonra bıçak yardımı ile kenarlarını kalıptan ayırıp yavaşça çıkartın.) 
Pasta çemberleri boy boydur. İsterseniz ayarlanabilir kalıplardan da kullanabilirsiniz. Ben kare ayarlanabilir kalıp kullanıyorum, şimdilik memnunum. Kalıbınızın yüksekliği 6 cm olsa iyi olur.Genişliği 20-24-30 cm lik kalıplar işinizi görecektir. Eminönü'nde bulunan Nüans ya da Fermo'dan kalıpları temin edebilirsiniz. (Fiyatlar tane başı 6 ytl den başlıyor 4'l takımlar 30-35 ytl civarı)İnternetten alım yapacaksanız önerebileceğim adres www.pastakalıp.com Bende internet sayesinde tanıdım bu siteyi. Sahibi Şule hanım çok tatlı, ilgili bir bayan. Yüzyüze hiç tanışmadık ama samimiyeti  telefondan hissediliyor. Bazı ürünlerde fiyatlar piyasadan daha uygun.



Pasta Testeresi; Pastanız soğuduktan sonra bir müddet dolapta dinlerndirin bu müddet en az 7-8 saat olsun ki pastanız keserken dağılmasın. Streçleyip koyun dolaba hatta daha sonra kullanacaksanız ya da kenarda hazır bulunsun istiyorsanız difrize de koyabilirsiniz. Çıktığında puf puf hali ile kullanıma hazır olacaktır.



Kimileri ip yöntemi ile kimileri bıçak ile pastayı katlara ayırıyor ama bunlar arasında en iyisi ve profesyoneli pasta testeresi. Ayarlanabilir testereniz ile pastanızı istediğiniz kalınlıkta katlara ayırabilirsiniz. Normalde 3 ya da 4 kat bir pasta için idealdir.  Ortalama fiyatı 5-9 ytl arasındadır. eğer bundan yukarı bir fiyat ile karşılaşırsanız bilinki pahalıdır :)  Metro Market, İkea gibi yerlerde bulabileceğiniz gibi internetten de temin edebilirsiniz. Gurmenet.com benim denediğim,, hızına ve hizmetine guvendiğim bir site. burda fiyatı 5.81 ytl    (http://www.gurmenet.com.tr/pinfo.asp?pid=2179  )
Hammaddeler.com u hiç denemedim ama guzel bir siteye benziyor, burdaki fiyatı ise 8 ytl





Pasta Ütüsü (Yüzey düzeltici) Başta ne gerek var dediğim sonradan gerekliliğini anladığım bir alet. Pastayı kapladıktan sonra o küçük pürüzleri yok etmeniz için yardımınıza koşuyor.Fiyatı bazı yerlerde 20 ytl ama normal fiyatı 10 ytl dir. İnternetten ya da yine Eminönü Nüans'dan temin edebilirsiniz bu ürünü. (Fermo'da da var orayı da  çok seviyorum çalışanları çok kibar ve iyi niyetli ama bu ürün orda biraz daha pahalı. Fermo'nun en buyuk özelliği çeşidin fazla olması o nedenle yolunuz düşerse es geçmeyin derim)



Spatula ; Bu özellikle pasta kremasını yerleştirirken ve de pastanıza astar kat atarken yani ganajını ya da krem şantisini sürerken ihtiyaç duyacağınız birşey. Heryerde bulanabilir galiba. O yüzden adres belirtmiyorum.



Mutfak Tartısı; Ölçülerin tam olması önemli bu nedenle mutfak tartısı işinizi çok kolaylaştırır düşüncesindeyim. Bildiğim kadarı ile Sinbonun'da mutfak tartısı var ve buyuk marketlerde satılıyor.Fiyatı 19 ytl civarı. Mutfak tartısı kullanmayacak iseniz ölçü kaplarını kullanabilirsiniz. İkea'da yaklaşık 2 ytl idi fiyatı hatırladığım kadarı ile.



Tel Süzgeç; Pastada kullanacağınız katı malzemeleri mutlaka eleyin. Eleyin ki içinde pütürük kalmasın. Hatta en az 3 kere eleyin. (Pudra şekeri, kakao,un)



Sulu Boya Fırçası;  Çok adi olmasa iyi olur. Kıllarının dökülmesi pek iyi olmuyor çünkü. Tanesi 2 ytl civarı ortalama. Kırtasiyelerden de temin edebilrisiniz ama makbulu deve kılından yapılanlar. İnce uçlu mutlaka olsun da diğer boylar da olsa iyi olur. Fırçayı, şeker hamurundan yaptığımız modelleri yapıştıtırken kullanacağız.



Merdane / Oklava : Şeker Hamurunu açmak için merdaneye, Figür modelleme de kullanmak için küçük bir slikon oklavaya ihtiyaç var. Modelleme yaparken buyuk merdane kullanamayacağınız için 25-30 cm genişliğinde bir slikon oklava alın. Ortalama fiyatı 10 ytl civarı.



Kürdan : Onsuz olmaz. Hem modelleme yaparken, hem figürlerinizi sabitlerken, hem aa kolaymış diyip yaptığınız pasta ''aa niye yamuk oldu şimdi bu '' derken en çok ondan yardım alacaksınız :)


Dönen Pasta Sıvama Standı;  Bunun fiyatı ortalama 20 ytl . Pastayı kaplarken rahat çalışmanızı sağlıyor. Bunun yerine evde miskerin plastik kabını ters çevirip üzerine orta boy bir tencere yerleştirerek de aynı rahatlığı sağlayabilirsiniz :) 
Dekorasyon ve Modelleme ürünleri ; Bahsettiğim bütün adreslerde bu ürünleri bulmanız mumkun. Ancak ürünlerin çoğu yurt dışından geldiği için fiyatlara kdv vss. ekleniyor ve fiyatlar çok artıyor bu nedenle gıda hariç bu tip ürünleri yurt dışından temin etmenizi tavsiye ederim. Fiyatlar cidden çok fark ediyor. Örn; Bir kurabiye kalıbı Türkiye'de 6-7 ytl iken yurt dışında 2 dolar civarı. Gönderim (shipping) ücretleri de 7-12 dolar civarı olmakta. Tek ürün yerine toplu alım olduu zaman gönderim üzreti dahil çok daha ucuza mal etmiş olursunuz. Hatta bazı ürünlerde tek ürün aldığınızda bile herşey dahil iken Türkiye'den daha ucuz oluyor. Bu fiyatları ve alışveriş yapabileceğiniz yerleri daha sonra paylaşacağım sizinle.



GIDA ÜRÜNLERİ;

Şeker Hamuru;  Kendinizin yapmasını tavsiye ederim ancak malzemelerini bulamıyor ya da yoğurmaya üşeniyorsanız hele ki yaz ise ve yoğururken elinizde dağılıyorsa  o zaman hazır kullanabilirsiniz. Hem pasta yaparken hem de modellerken aynı şeker hamurunu kullanabileceğiniz gibi modelleme hamurunu ayrı da alabilirsiniz. Eğer aynı şeker hamurunu kullanacak iseniz, modelleme yapmadan önce içine biraz Tylose C almanız iyi olur. Bu hamurun sertleşmesini böylece de figürlerin bozulmamasını sağlayacaktır.



Şeker Hamuru  fiyatları 10-12 ytl arası değişmekte. (1 kilo fiyatıdır bir pasta kaplamak için ortalama 500-800 gr şeker hamuru gitmekte. Aralığı çok tuttum çünkü yeni başlayanlar için hamurun çok ince açılmamasını öneririm. Yırtılmalar olabilir. )



Bu ürünleri ve diğer ürünleri temin edebileceğiniz 2 yeni adres daha http://www.pastamalzemeleri.com/ , http://www.bakeshop.com.tr/ .İnternet üzerinden yapacağınız alışverişler için önerdiğim adresler güvenilir merak etmeyin. Türkiye'nin her yerine de gönderim yapıyorlar. Nüans ya da Fermo'ya telefonla ulaşıp hesaba havale yapıp korgo da isteyebilirsiniz.Tercih size kalmış... 



Su; Figürleri yapıştırıken, yumurta akı, gıda yapıştırıcısı gibi ürünler kullananlar vardır ama ben sudan şaşmam. Şeker hamurundan yaptığınız figürleri su ile yapıştırabilirsiniz. Yanlış anlaşılmasın suyu şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştırmakta kullanabilirsiniz, pastanızı şeker hamuru ile kaplarken, ganaj, tereyağı kreması ya da krem şanti / kurabiyelerinizi şeker hamuru ile kaplarken de marmelat ya da bal kullanabilirsiniz.



Un: Her marka kullanabilirsiniz.Ben son zamanlarda Sinangil kullanıyorum ama benim hocam Dia Marka unu önermişti. :)



Kakao: Marka Tercih serbest



Pudra Şekeri; Şeker Hamuru yapımı için gerekli olan pudra şekerinin  çok ince olması gerekmekte. Bu nedenle Celal Usta pudra şekeri bu ile uğraşanların dolaplarından eksik etmediği ürünlerdendir. 
Kilo fiyatı 4 ytl civarı  ve 1 kilo şeker hamuruna yaklaşıl 1kilo 200 gr. pudra şekeri gitmekte.http://www.pudrasekercicelalusta.com/ . Pastanın pandispanyasını yaparken de bu pudra şekerini kullanabilirsiniz ama fiyatı malum biraz yüksek, üzülmeyin normal toz şekerde başarılı sonuç veriyor.
:)



Gıda Boyası; En bilinen marka American Color . Jel olanlarını öneririm.(ortalama fiyatı 12-13 ytl)  Başlarken 3 ana renk yani SARI, Mavi, Kırmızı ile başlamanız yeterli olacaktır. Renkleri karıştırarak ara renkler elde edebilirsiniz. Aman fazla koymayın kürdanın ucunu şişeye sokup sonra şeker hamurunuza kürdana bulaşan kısmı sürün hamurunuzu biraz yoğurun, istediğiniz rengi elde edene kadar işleme devam edebilirsiniz. Bu arada önemli not metalik gümüş ve de altın renkleri jel boya da sonuç vermiyor. Almanızı tavsiye etmiyorum. Eğer bu renklere ihtiyacınız var ise toz gıda tonlayıcılarından kullanmanızı tavsiye ederim. Bunları bulacağınız yerlerin başında  Kadıköy Duygu Ticaret geliyor.Fiyatı biraz pahalı 20 ytl. Başka bir yer bilen varsa haber etsin lütfen.  Ben yurt dışından bunları çok uygun fiyatlara alıyorum.  (Bulmakta zorluk çekenler bana mail atabilirler.)



Yumurta: Fazla fazla alın çünkü kekinizi yaparken beyazları ve sarıları ayırmanız gerekecek. İşte bu işlem sırasında beyazların içine kesinlikle sarının karışmaması lazım. Hatta hiçbirşeyin karışmaması lazım. Yumurtanın beyazı bizim için çok önemli çünkü  sünger keki yaparken yağ, kabartma tozu kullanılmaz keki kabartan sadece yumurtanın beyazıdır. Onun iyi çırpılması (yaklaşıl 8 dk.) ve de çırpılırken içine birşey karışmaması çok önemlidir. Son zamanlarda Keskinoğlu yumurtalarındançok şikayetçiyim. İyi sonuç almadım sarıları çok küçüktü ve beyazları da bayatlamış gibi dapılıyordu. Bu birkaç sefer başıma gelince artık o markayı kullanmamaya karar verdim.



Toz Şeker; Dediğim gibi kekinizi yaarken pudra şekeri yerine toz şeker de kullanabilirsiniz.



Mısır Nişastası;  Pasta Kreması yaparken ve de şeker hamurunu yoğururken yoğurduğumuz zemine hamurun yapışmasını önlemek amacı ile kullanıyoruz. Aman fazla fazla dökmeyin tezgaha sonra hamurunuz çok sertleşir. Yoğurma sırasında yapışmayı önlemek için normal un kullanmayınız.



Çikolata Parçacıkları; Küvertür ( ortalama fiyatı 25 ytl 2.5 kilo) çikolatadan kendinizde yapabileceğiniz gibi hazır olarak da satın alabilirsiniz. Pasta kremasında kullanılır.Hazır olanınfiyatları 3 ytl civarıdır.



Meyve; Arzuya göre iç malzemede kullanılır.



Krema; Pasta kreması ve ganaj yapımında kullanılır (tikveşli,pınar... ortalama fiyatı 200 gr 2.5 ytl civarı))



Ganaj Tarifi; Çikolata miktarı kadar krema bir tencerede karıştırılarak eritilir. Kaynatılmaz. Daha sonra soğumaya bırakılır, biraz soğuyunca dolaba konarak katılaşması beklenir, bu bekleme sırasında ara ara karıştırılmalıdır. ( 200 gr. küvertür çikolata ya da kakao yoğunluğu fazla olan (eti) 200 gr bitter çikolata 200 gr. hazır krema )



Meyve Suyu;  Sünger kek diğer keklere göre biraz daha sert bir yapıya sahiptir. Bu üzerine figür eklendiğinde çökmesini engeller. Lezzetlidir korkmayın ve hafiftir :) Kekin daha yumşak olması için kestiğimiz her katın alt ve üstünü meyve suyu y ada şekerli su ile ıslatırız ki daha lezzetli olsun. İstediğiniz meyve suyunu seçebilirsiniz elmalı portakallı fark etmez. Meyve suyu ya da şekerli su yerine nescafe de tercih edebilrisiniz.



Fınfık/ Antep fıstığı /Ceviz : Yine iç malzemede kullanılır.



Vanilya ya da Aroması; Aroması tercihimdir. Kek yapımı sırasında 1-2 damla yeterli olacaktır. Yine şeker hamuru yaparken de içine bir iki damla meyve aroması damlatmanız iyi lacaktır. Bunun için WO markasını öneririm. Ortalama fiyatları 10 ytl civarı. 


GÖRSEL İÇERİKLİ MODELLEME ÖRNEKLERİ VE TARİFLER 


KEKİN KATLANDIRILMASI VE ASTAR İŞLEMİ ;


Malzemeler bölümünde kısaca dediğindiğim gibi kekimizi öncelikle pasta testeresi sayesinde kekimizi istediğimiz kalınlıkta katlandırıyoruz. Sonrasında kremasını sürüyoruz. Ardından da resimde (krem şanti benzeri bir krema kullanılmış ) pastamıza astar çekiyoruz ki şeker hamuru yapışsın, pütürükler görünmesin. Bu işlemi düzgün yapmak çok önemli bu nedenle spatula kullansanız iyi olur. Bu işlem sırasında en şikayet edilen kekin yamuk olması yan bir kısmının daha kabarık olmasıdır. Bu pasta kremamızın bazı yerlerde daha yoğun olması ya da kekin doğru oturtulamaması ile ilgili bir durumdur. Bunun için keki kesmeden her katında aynı yere bir kürdan saplarsanız  katları yerleştirirken bu sorunu en aza indirgersiniz. Üst katı yerleştirirken kürdanların yine üst üste gelmesine dikkat edin eğer kürdanınız diğerinden uzun ya da kısa ise problem var demektir. Yok aynı hizzada iseler sorun yok devam edin :)


ŞEKER HAMURU KAPLAMA;


Şeker Hamurumuzu  pastamızın eni ve boyuna uygun şekilde açıyoruz. Pastanın üzeirne koyduktan sonra krema değeceği için geri dönüş yok. Bu nedenle açtığınız hamurun ufak olmaması lazım. Bunu için bir mezura kullanın ki bir sürpriz yaşanmasın. Yuvarlak pasta için avucumuzun içini kullanarak şeker hamurunu sabitliyoruz. Sonrasında fazlalıkları spatula aracılığı ile kesip her tarafı ütü il düzeltiyoruz ki son pürüzlerde ortadan kalksın. Daha önce dediğim gibi yeni başladıysanız hamuzurnuzu ince açmamanızı tavsiye ederim.


KAMYON ŞEKLİNDE PASTA YAPIMI;





 


Yukarıda da göreceğimiz gibi pastayı hazırlarken öncelikle bir alt zemine ihtiyacımız bulunmakta. (Bunun için köpük kullanabilirsiniz) Sonrasında Diktörtgen olarak pişirdiğimiz keki gösterildiği gibi şekillendiriyoruz ardından astar ve kaplama işlemini gerçekleştiriyoruz. Kamyonun tekerleklerini alt zemini gizleyecek şekilde en son yapıştırıyoruz. Bu aşamada kürdan kullanılabilir.



DÖNEN PASTA SIVAMA STANDI YERİNE;
Mikserinizin plastik kabını  ( ya da buna benzer birşeyi) ters çevirin. Üzerine orta boy tencerenizi ters çevirerek yani ayzı aşağı bakacak şekilde yerleştirin. İşte alın size döner stand. Sonra koyun pastanızı üzerine döndüre döndüre kaplayın:)

                                                    PASTA ŞABLON / DEKOR   ;


Hani kağıt pasta altlıkları vardır, kenarlarında delikli delikli dantel işlemeler bulunur. İşte onları şablon olarak  çok işe yarıyor. Bunun dışında desenli plastik örtüler/masa örtüleri / slikon desenli nihaleler de deseniçin  şablon olarak kullanabileceğiniz diğer alternatifler.  

*** Bu arada  hayvancık eşya modellerken kenarlarında dikiş izi gibi minik delikler oluyor biliyorsunuz. Bu nasıl yapılıyo yahu aletin adıne diye ben çok araştırdım. En son sağolsun Özgecim söyledi nasıl birşey olduğunu ama tam adını bilmiyordum. Dikiş ruleti diye sorun  tuhafiyecilere.1.5 ytl fiyatı. Bunun dışında wiltonun kesme ve şekillendirme setinin içinde de var ama değmez. Aynı ilevi görüyor. Şekillendirmek için Pizza kesici kullanun, Praktiker ve daha birçok büyük markette bu ürünün boyları tırtıklıları dalgalı şekilde kesenleri mevcut. Fiyatları 3-5 ytl civarı.

   STROFOR NERDE BULUNUR; Praktiker'de, Bauhous da :)

22 Aralık 2013 Pazar

Yaş Pasta Süsleme (Barbie Bebek Yapımı)

Yaş Pasta Süsleme (Futbol Sahası Yapımı)




şeker hamuru kurabiyesi




http://koyde.blogspot.com/2013/12/yabanc-kasnakta-kumas-yapm.html

yabancı kasnakta kumaş yapımı




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

İğne Oyası Örnekleri




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

yabancı evdeki eski kumaşlardan kilim yapımı



Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Anlatımlı İğne Oyası



Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Yabancı Tığ işi örnekleri 4



Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Yabancı Tığ işi örnekleri 3

Yabancı Tığ işi örnekleri 2



Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Sadece kendi kültürümüzden değil yabancı tığ işleri örnekleri 1

Dekoratif Gül Nakışı




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

kolay yöntem çiçek yapımı



Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Kumaştan çiçek yapımı




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

iğne Oyası Gül Yapımı Resimli Anlatım





Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Igne Oyasi Motif Yapimi (Oya Lace)





Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Anlatımlı İğne Oyası




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

Badem Oyasi Yapimi (Oya Lace)






Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

İğne Oyası Nasıl Yapılır 2. Bölüm




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

İğne Oyası Nasıl Yapılır 1. Bölüm




Ev de rahat rahat oturmak yok öğrenin evinize ek gelir getirin www.urettimsatiyorum.com  da pazarlayın

TATLI SÜRPTİZLER Ispanaklı Kiş ve Sufle Yapımı Part-2




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

TATLI SÜRPRİZLER TOP EKLER-part4




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

TATLI SÜRPRİZLER-TOP EKLER part-3




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

TATLI SÜRPRİZLER-TOP EKLER part-2




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

TATLI SÜRPRİZLER-TOP EKLER part-1




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

Tatlı Sürprizler Şeker Kurabiye - Lohusa Şerbeti Part-3aq




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

Tatlı Sürprizler CupCake Yapımı Part-2




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

Tatlı Sürprizler CupCake Yapımı




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

Şeker hamurlu kurabiye tarifi




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.








Şeker Hamurundan Şirinler Nasıl Yapılır





Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.




Şeker hamurundan fiyonk nasıl yapılır




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

Şeker Hamurundan Uyuyan Bebek Figürü Nasıl Yapılır




Bakın öğrenin sizde yapın www.urettimsatıyorum.com  da pazarlayın.

Mis Meyve Sabunu Yapımı





Herkesin evinde rahatça yapabileceği ruhundaki sanatçılığı yansıtabileceği bir dal yapın uretin www.urettimsatiyorum.com butik bölümünden ucretsiz satın

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EDİRNE




Edirnenin eski görünümü şimdi ile kıyaslamak mümkün değil

El İşi ,İğne oyası blogları

El işlemeleri ve iğne oyaları ninelerimizden çoğumuzun gördüğü annelerimizin hala yaptığı çeyizlerimizin vazgeçilmezi olan ürünlerdi her birinde emek ,alın teri vardı bende wwww.urettimsatiyorum.com u kurarken en temel mantığım memleketimi yani gönen'i yeşil gönenin iğne oyalarını nasıl pazarlarım ile oldu herkesin ilgi ile takip etmesi gereken çok güzel bloglar aşağıya giriyorum eklenmesi veya çıkarılmasını istediğiniz bir blog varsa lütfen bana bildirin .Her yazımda tekrarladığım bir şey ! Okuyun ,Öğrenin ,Yapın www.urettimsatiyorum.com da pazarlayın.



Halece Tasarımlar
Halide Dursun Ebru Sanatı
Hamarat AnneHandmade 
Hatice Şahin 
Hayalperest 
Hayatımın İçinden
Hayali Atölye
Hayriye'nin El Emekleri
Harosa
Hazalca
Hep Süslüydüm
Her Şeyden Biraz HobicikHobilerim
Hobi Vakti
Hobilerim 
Hobilerim Ve Ben
Hulela
Hürrem Takı
İlk Takıİncik Boncuk 
Kkblog
KedicibaşıKelebek Ana
Keyifli Hobiler
Kızımın Cicileri
Kondorun Küçük Düşleri
Kurdele Nakışı
Küçük Şeyler - Minyatür - Hobi 
Laçin Tenel 
Lavanta Bahçesi
Leyya Craftmania
Lilli Bebek
Marifetli Cadı
Marifetli Peri
Maya'nın Cicileri 
Meralhobiart
Meral Sanatevi
Minik Paylaşımlar
Moda Ve Dikiş Zamanı
Mor Atölye 
Muazzez
Nazan'ın Hobi Atölyesi
Nazlıca Hobby
Nergisce
Nestug
Noyumberry
Nuuur Ozgrkdn 
Ören Anne
Örgü Çantamdan Sizlere
Örgücü Nine
Öz Modish 
Öznur'un Dünyası 
Özi'nin Güncesi 
Pinokyo Örgü 07
Rosamary
Ruşen Craft And Decor
Saniye's Handcraft
Sesi Yorum 
Sevkut'tan El Becerileri
Sevgi'den
Sibel'in Hobi Dünyası
Sihirli Sanatlar 
Stylerabish 
Sümbül Zerafeti
Şahsıma Münhasır 
Şeker Cafe 
Takıntımbu
Tarçın Moscow'un Hazine Sandığı
Tatlı Düşler
Tılısım Sanat Evi
Tin Tin Tini Mini Hanım
Tiryaki Hobi
Turkuazlale
Tülayın Hobi Dünyası
Uğur Böceği El Sanatları Atölyesi
Uyardan
Üçelma
Violet
Wild Poppy Fields 
Yasemin
Yelda
Zeynep Çeyiz Evi

yemek,pasta ve butik blogları

Yemek yapmayı çok seviyorsanız.Pasta yapmaya çıldırıyor sanız,Hele son zamanların modası butik ürünlere merak sardıysanız aşağıdaki linkler tam size göre girin bakın öğrenin yapın pazarlayın .Pazarlamak çok basit www.urettimsatiyorum.com ' a ücretsiz üye olun ücretsiz ve sınırsız ilan verin .Ek gelir elde edin




Ab-ı Hayat
Acemi Şef
Acı Badem Kurabiyesi
Ada Esintileri
Afiyet Olsun
Afra Nur'ca
Ağız Tadıyla Yemek
Ahsen Hatice
Aintab Sofrası
Akasya Kokusu
Akdeniz Kızı 
Akşam Menüsü
Alacarte
Aldığı Kadar Un
Alternatif Mutfak
Anne Bal
Anne Elinden Yemekler
Anne Kedi
Anneperi
Annemin Eli
Annemin Kızıyım
Annemin Mutfak Kokusu
Annemin Sable Bisküvisi
Arka Mahalle İle Bir Gün
Armutun Sapı
Arnavut Ciğeri
Arzulanan Lezzetler Ve Armeda
Arzumcum
Asiye'nin Mutfağı
Aslan'ın Mutfağından
Aslı'nın Mutfağı
Asuman'la
Ata Sofrası 
Aybike'nin Mutfağından
Ayna Göz
Ayselin Mutfağı
Aysun Mutfakta
Ayşe Yaman
Ayşem Mutfakta
Ayşe'nin Mutfağı
Aytaç'ın Mutfağı
Ayten Ve Birsel 
Bahar Çiçeği
Baharatlı Tatlar
Baharyeli
Bakeyard 
Baldan Tatlı
Ball Kabağı
Balpare
Bana Kalırsa
Banudan Şımartan Tatlar
Basit Tarifler
Başak Taneleri
Bayram Kombesi
Begüm Mutfakta
Benden Sofranıza
Benim Küçük Mutfağım
Benim Mutfağım
Betülce 
Bereket Sofrası
Bereketli Mutfağım
Berry Cafe
Betül Mutfakta
Beyaz Hanımeli
Beyaz Mutfağım 
Beyhan'ın Mutfak Keyfi
Binbir Çeşni
Binnur'dan Yemek Tarifleri
Birsence
Bir Demet Fesleğen
Bir Demlik Sohbet 
Bir Dilim Bir Tutam
Bir Dilim Düş
Bir Dut Masalı
Bir kase Lezzet 
Bir taşım Kaynasın 
Bir Tutam Kekik 
Bir Tutam Zencefil
Birsel Ve İrem
Bizim Pastane
Bocuruk 
Boncuk Mutfakta
Burcukuşu Ve Durukuşu
Bülbülünyeri
Cafe Chocolatte
Cafe Derin's
Cafe Fernando
Cafe Gusto
Cafe İkra
Cafe Menevşe
Cafe Pepela
Cafe Rengigül
Cafe Royal
Cafe Sardunya
Cahidenin Elleri 
Cake Life
Candan Tarifler
Canım Çekti Pişirdim 
Capankızımutfakta
Chaplin Cafe 
Chez Ayşenur
Cookieart-istCumartesi Mutfağı
Çalışanlar İçin Yemek Günlüğü
Çay Saati
Çerkez Kızı
Çılgın Pastacı
Çikolata Ağacı
Çikolata Kavanozum
Çilekli 
Çok Nefis Tatlar
Daima Mutfak
Damak Tadı
Damla Damla
Değişik Tatlar
Deniscafe
Deniz Sefası
Derya'nın Güncesi
Derya'nın Mutfak Sırları 
Deryayla
Devletşah 
Dilekce 
Disal'in Gözünden Mutfak
Diyalog Yemekleri
Diyet Yemekleri Tarifleri 
Dokuzuncu Bulut 
Duru Mutfak
Duygu Dünyası
Düdük Makarnası
Düşbahçesi
E Cafe
Ebru Akın
Ebrulitatlar
Ebruli Lezzetler
Ebruli Mutfak
Ebruli Yemek Tarifleri 
Efuli 
Ege'den Tarifler
Egeli'den Mis Kokulu Tarifler
Ekin Mutfağı By Elif
Ekmek Arası Hayat
Ekmek Kokusu
El Emeği Göz Nuru 
Elda'nın Annesi
Eldivenlerim 
Elimin Lezzeti 
Elma Şekeri
Elmalı Turta
Elmanın Kabuğu
Elzemin Mutfağından
Emel Mutfakta
Emel'in Mutfağı
Emine'nin Emekleri
Esma Sultan Sofrası
Esra'nın Tarif Defteri
Estelle'in Mutfağı
Ev Atölyesi
Ev Cini
Ev Perisi
Ev Yapımı Hayat 
Evcil Kedi
Evde Pasta
Evim'in Neşesi
eya's cookies
Eylemin Mutfağı
Eyvah Yemek Yandı Ocak Battı
Ezgili Tarifler
Ezgi'nin Mutfağı
Ezo Mutfakta
Feray 
Fatoşun Dünyası
Feride'nin Yemek Kitabı
Feyza'nın Mutfağından
Fidaneli 
Fiko Yağız Mutfakta
Filiz'ce Lezzetler
Filizin Mutfağı
Funda'nın Kurabiyeleri
Füsun'un Mutfağı
Gastronot 
Gelincik Bahçesi
Gizemli Tatlar
Gizli Tarif 
Gönülünce Lezzetler
Gözde Hobiler 
Gözde Tarifler 
Gurme & Yemek Blogu
Gülcan'ın Sevimli Mutfağı 
Gül'ün Kurabiye Evi
Gül'ün Mutfağı
Gülay Mutfakta
Gülbera 
Gülenay'ın Sofrası
Gülizar'la Leziz Tatlar
Gülo Anne Mutfakta
Günebakan Tarlaları
Güneş'in Lezzet Dünyası 
Hafif Mutfak
Hafif Tarif
Hafsahatun 
Halenze 
Ham Ham Ev Yemekleri
Hamur İşleri 
Hamburger Ve Croissant
Handece Lezzetler
Hanife
Hanife'den Tarifler
Hanimiş 
Hasır Sepet
Hasretli Lezzetler
Hatay Sofrası
Hayat Cafe
Hayat Cemresi
Hayat Tadında Zamanlar
Hayatın Tatları 
Hayatın Ta Kendisi Lokantası
Haydi Mutfağa
Hdidemle Lezzet Denizi
Hep Leziz
Hülya Yılmaz
Hülya'nın Mutfağı
Hümeyra'nın Yeri
Hünerli Eller
Işılca Tatlar
İfot'un Mutfağı
İki Çocukla Hayat
İkizlerin Annesi
İlahi Tatlar
İlker'in Mutfağı
İnci İle Dünden Bugüne
İpek Butik Pasta
Jibek Ve Cahide
Jupcake
Kahve Kokusu
Kalp Kurabiye
Kandil Simidi
Karabiber'in Mutfağı
Karadeniz Sofrası
Karafakiden Tatlar
Karamel Mutfak
Kaşığın Ucu 
Kaşığın Ucu Marmaris
Kayısı Tadında Tarifler
Kayseri Mutfağı
Kedili Mutfaklar 
Kekik
Kelebekli Saniyeler
Kendimce Yemek
Kesme Şeker
Keyfe Seyran 
Keyf-i Mutfak
Keyifli Mutfak 
Keyifli Mutfağım
Kızılcık Şurubu
Kızlarımla Mutfakta
Kızhatce Mutfakta
Kibele'nin Mutfağı
Kiraz Dalı
Kitchen Art-ist
Kitchen O'clock
Kitchen Sweet Kitchen
Klasik Mutfak 
Klasik Tatlar 
Komşuda Pişer
Konuk Ailesi
Konuşan Pasta 
Kurabiye Evi
Kuş'un Mutfağı
Kuzey'in Kızı Çiğdem
Kuzine 
Kuzinede Kızaran Ekmek
Küçük Evin Mutfağı
Lady Koşan İstiridye
Lama Mutfakta
Lati Lokum
Lavanta Limon
Lavantin
Leyla'nın Kahve Dükkanı
Leziz Tarifler
Lezize 
Lezzet Adası
Lezzet Avcısı
Lezzet Damlaları
Lezzet Hane
Lezzet İkram
Lezzet Mekanları
Lezzet Mutfağı 
Lezzet Pınarı
Lezzet Sarayı
Lezzet Saati 
Lezzet Sefası
Lezzet Tabağı
Lezzet Treni
Lezzete Dair Ne Varsa
Lezzetibol
Lezzeti Harikalar Mutfağı 
Lezzet-i Mekan
Lezzetli Sunumlar
Lezzet Yağmuru 
Lezzet Yolculuğu 
Limonlu Kek
Limon Ağacı Kedim Ve Yemek Üzerine
Lokmama 
Made In Funda
Mahlep Kokusu
Mahsun Prenses
Maksat Muhabbet Olsun
Mandalinçıkmazı
Marifet Teyze
Masal Mutfağı
Mekanımız Mutfak
Meleğin Marifetleri
Meltem'in Yemek Tarifleri
Memoli'nin Annesi
Mesafeler Kısalsın Diye
Mimosa Café
Mine Tozanlıoğlu
Mineli 
Mintinin Mutfağı
Mis Gibi Mutfağıma Davetlisiniz 
Mis Kokulu Lezzetler
Misket Limonu
Miss Çilek
Misss Gibi
Mona
Mor Deniz
Muhterem'le Afiyetle
Mutfağa Buyurun 
Mutfağimdan 
Mutfağımdan Lezzetler
Mutfak Ajandam
Mutfak
Mutfaklara Şenlik 
Mutfak Canavarı
Mutfak Dili
Mutfak Doktoru
Mutfak Güncesi
Mutfak Günlüğüm
Mutfak Hatıraları
Mutfak Havlusu
Mutfak Maceraları
Mutfak Masalı
Mutfak Notları
Mutfak Özlemi
Mutfak Robotu
Mutfak Sayfası
Mutfak Sırları 
Mutfak Telaşelerimiz
Mutfak Tutkusuna
Mutfaksever 
Mutfakca
Mutfakta Biri Mi Var
Mutfakta Gülümse
Mutfakta Hoş Seda
Mutfakta Lezzet Var
Mutfakta Naz
Mutfakta Penguen 
Mutfakta Sanat
Mutfakta Zen
Mutfakta Neler Oluyor
Mutfaktaki Acemi
Mutfaktaki Melek 
Mutfaktaki Nefis Kokular
Mutfaktaki Rüya
Mutfaktaki Yaşam
Mutfaktan Hayattan
Mutfaktan Mis Kokular
Mutfaktan Sesler
Mutfaktayım 
Mutlu Günler
Mutluluk Mutfakta Gizlidir
Müjdemi İsterim
Müjde'nin Denemeleri
Nane Ve Limon
Nar Taneleri
Narince
Nennen Mutfakta
Neslice Tarifler 
Neşeli Günler 
Niloş Pasta
Nino Mutfakta
Nur Deniz'in Mezeleri
Nuralp'in Elinden 
Nurcan'dan Tarifler 
Nur'un Kakao Bulutları
Oburumben
Oktay Usta
Ordan Burdan hayattan
Otomatik Kepçe
Oyosh'un Damak Tadı
Özlemhan
Öznur'un El Emekleri
Pamuk Fırın 
Papatya 68
Papatya Prenses
Pasta Perisi
Pasta Şehri
Pasta Tasarım
Pastacı 
Pastacı Papatyalar
Pastacı Rapunsel
Pastacı Seda
Pastanbul
Pastaneden
Paşa Sofram 
Paşakızı Mutfakta
Paylaşılan Tatlar
Pelin Chef
Pelin'in Mutfağı
Pelince Lezzetler
Pembe Tatlar
Peri'nin Marifetleri
Peri'nin Mutfağı
Petunyalarım
Peynir Hösmelimi
Polimer Grubu Her Yerde
Portakal Ağacı
Ra Mutfakta
Reyhan Kokulu Mutfağım 
Rustic 
Sadeceyemek
Safiye'nin Mutfağı
Sağlıklı Çocuk Yemekleri
Sağlıklı Mutfak
Saniyesultan
Sarkaç
Sarı Mutfak 
Sarı Papatyalarım
Seda'nın Günlüğü
Sedef'li Tarifler
83 Numara
SelServis 
Semaver 
Semra Mutfakta
Senem'in Yemekleri
Sera Mutfak
Serap'la Turuncu Lezzetler
Sevda Mavisi
Sevdalıtatlar
Sevgiden Esintiler
Sevgiyle Geziyorum 
Sevimle 
Sevimli Mutfak 
Sıcak Mutfaklar
Sıcak Paylaşımlar
Sibel'in Kahvesi
Sibelin Sofrası 
Sibel'in Tarif Defteri
Sihirli Kepçe
Sihirli Mutfağım
Sihirli Oklava
Sihirli Tencere 
Skinnycook 
Snow Eggs
Sofra Özlemi
Soframiz.de
Sonsuz Nimet
Sultan Yemek Tarifleri 
Susam Çörek Otu
Süpriz Mutfak
Sütlü Kahve
Sütüme Sarelleme Karışma
Sweet Kitchen
Şehnazca
Şeker Gibi
Şekerli Leblebi
Şifalı Yemek Tarifleri
Şirin Tarifler
Tabakta Lezzetler
Tablet Yemek Tarifleri
Tadına Doyamadım
Tahta Kaşık
Tarçın'ın Mutfağı
Tarifname
Tarif Rehberi 
Tatesal
Tatlı Hayaller
Tatlılar Gülcandan
Tavuk Yemekleri 
Teatime 
Tuba'nın Penceresinden
Tuba'nın Tarifleri
Tuhfe'nin Sayfası
Turuncu Tatlar
Tuz ve Biber
Tüloş'tan İnciler
Tümayın Mutfağı
Türk Halk Mutfağı 
Türk Mutfağı
Ufuk Dünyası
Ufuk Mutfakta
Umran
Umutfak
Umutlu Hayat
Umutsepeti 
Uzak Köşe
Yaman Tarifler
Yanya'dan Evenez'e
Yaren'den Tarifler
Yasemin Mutfakta
Yaseminin Mutfağından 
Yaşasın Yemek Yemek
Yeli's 
Yemeğintuzu 
Yemek Aşkı 
Yemek Bahane
Yemek Bir Aşk
Yemek Cini
Yemek Deryası
Yemek Günlüğüm
Yemek İstanbul
Yemek Kokusu
Yemek Kutusu
Yemek Perisi 
Yemek Resimleri 
Yemek Tarifleri 
Yemek Tarifleri Sarı Yumurta 
Yemek Vakti
Yemek Ve Biz
Yemek Yemek Zevktir 
Yemek Yemeyi Sevenler
Yemek Zevki
Yemekçi'nin Mekanı
Yemeklik 
Yer Sofrası
Yeşil Domates'in Mutfağı
Yeşil Mutfaktan Tarifler
Yogurt Land
Yuki'nin Mutfağı
100 de 100 Marifet
Zehra 50
Zehra Mutfakta
Zencefilli Çörek
Zeyneple Pratik Lezzetler
Zeytin Ağacı
Zeytin Tanesi
Zuhal Yalçın
Zezze'nin Sepeti