Bu Blogda Ara

23 Aralık 2013 Pazartesi

Pandispanya keki nasıl yapılır

Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme
ve kremayla süsleyebilirsiniz.

Malzemeler

4 yumurta
Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yapılışı
  • Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
  • Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
  • Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
  • 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.
 Yaptığınız her türlü butik ürününü ve daha binlercesini www.urettimsatiyorum.com üzerinden pazarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder